Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Σύστημα υγείας στην Ελλάδα - το ¨φακελάκι¨ είναι προαιρετικό


Συγγενικό μου πρόσωπο έκανε συγκεκριμένη επώδυνη εξέταση - επέμβαση ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της αρρώστιας που είχε με σκοπό να μην επεκταθεί η νόσος, αλλά και να προλάβει την θεραπεία το ταχύτερο δυνατόν.
Αφού υποβλήθηκε στην παραπάνω επέμβαση, σε Νοσοκομείο της Β. Ελλάδας (πολύ Βόρεια) έλαβε διαβεβαιώσεις πως τα δείγματα θα εξετασθούν πολύ σύντομα και αμέσως θα βγουν τα αποτελέσματα.
Περιμέναμε δύο (!) εβδομάδες να μας ενημερώσει ο υπεύθυνος ιατρός για το τι συμβαίνει κι αφού αυτό δεν έγινε, αναγκαστήκαμε να πάρουμε εμείς τηλέφωνο ώστε να μάθουμε.
Όλοι όσοι μιλήσαμε ¨δεν γνώριζαν¨ τίποτα για την ασθενή και μας παρέπεμπαν σε συγκεκριμένο γιατρό για να μας ενημερώσει.
Μετά απο δεκάδες τηλεφωνήματα κι αφού κανένας "δεν γνώριζε¨ τίποτα, βρήκαμε τελικά τον ¨Καθηγητή Γιατρό¨ (που παράλληλα είναι και Διευθυντής της συγκεκριμένης μονάδας) ο οποίος μας ζήτησε προσωπικό ραντεβού.
Χωρίς να σας κουράσω με περισσότερες λεπτομέρειες, ταξιδέψαμε στο γραφείο μέσα στο νοσοκομείο και εμμέσως πλην σαφώς μας έδωσε να καταλάβουμε το πως μπορεί να χορηγηθεί η θεραπεία:
Να πάμε στο ιδιωτικό του ιατρείο καθώς μέσα στο Νοσοκομείο ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
Ο συγκεκριμένος "Πανεπιστήμονας" μάλιστα, έμαθα πως για παρόμοιους λόγους και περιστατικά ΕΙΧΕ ΔΙΩΧΘΕΙ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ από τα δύο προηγούμενα Νοσοκομεία όπου "διετέλεσε διευθυντής μονάδας¨.
Φυσικά δεν δεχθήκαμε να μας εξετάσει ένας "ιατρός" που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ τους ασθενείς όταν είναι στο Νοσοκομείο, όμως στο ιδιωτικό του ιατρείο ΗΡΕΜΕΙ (μάλλον επειδή πληρώνεται).
Περισσότερα στοιχεία κι ονόματα θα δημοσιεύσω όταν έχω στα χέρια μου τις αποδείξεις για να έχουν τη δυνατότητα άλλοι ασθενείς να αποφεύγουν τέτοιους μακρυχέρηδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: